wtorek, 15 marca 2011
ZIEMNIACZANE RAVIOLI Z WOŁOWINĄ
Ravioli
SŁ - 450g ugotowanych ziemniaków
SŁ - 3 żółtka
SŁ - 3 łyżki oliwy z oliwek
O - szczypta imbiru
O - pieprz
SN - sól do smaku
KW - 100g mąki pszennej
G - szczypta kurkumy
SŁ - 75g (lub więcej) mąki kukurydzianej
O - odrobina pieprzu
Nadzienie - sos boloński (przepis tutaj)
Ziemniaki ugotować, rozgnieść i przełożyć do miski.
Dodać składniki i zagnieść ciasto.
Ciasto przełożyć na oprószony mąką blat i uformować małe, płaskie placuszki. Położyć nadzienie i skleić brzegi. Obsmażać ravioli na rozgrzanym maście ok. 6-8 minut z obydwu stron.
Podawać natychmiast.
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz