wtorek, 15 marca 2011

ZIEMNIACZANE RAVIOLI Z WOŁOWINĄ






Ravioli
- 450g ugotowanych ziemniaków
- 3 żółtka
- 3 łyżki oliwy z oliwek
O - szczypta imbiru
O - pieprz
SN - sól do smaku
KW - 100g mąki pszennej
G - szczypta kurkumy
- 75g (lub więcej) mąki kukurydzianej
O - odrobina pieprzu


Nadzienie - sos boloński (przepis tutaj)




Ziemniaki ugotować, rozgnieść i przełożyć do miski.
Dodać składniki i zagnieść ciasto.
Ciasto przełożyć na oprószony mąką blat i uformować małe, płaskie placuszki. Położyć nadzienie i skleić brzegi. Obsmażać ravioli na rozgrzanym maście ok. 6-8 minut z obydwu stron.
Podawać natychmiast.

0 komentarze:

Prześlij komentarz