środa, 30 marca 2011
RAITA CEBULOWA
O - posiekana drobno cebula lub dwie (może być czosnek)
SN - sól do smaku
KW - jogurt gęsty naturalny (0,25-0,5 l), ew. kwaśna śmietana
G - kurkuma 0,5 - 1 łyżeczki (zależy od ilości jogurtu)
SŁ - kminek mielony lub kmin rzymski mielony, 1-2 łyżeczki (zależy od ilości jogurtu)
O - świezy imbir starty na drobnej tarce (ok. 1 łyżeczki) lub pół łyżeczki sypkiego
Robi się wcześniej, żeby zmacerować cebulę i żeby się przegryzło, ale może być też na świeżo z cebulą na chrupko.
Podajemy do różnych mięs - pieczonych, smażonych, itd.
Etykiety:
Sosy i dipy
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
0 komentarze:
Prześlij komentarz